top of page
Nout-Wellink-testimonial-bollenstreekfonds.jpg

Nout Wellink

Als voorzitter van de Bontius Stichting maakte ik een aantal jaren geleden kennis met de bestuursleden van het Genootschap Landgoed Keukenhof. Dat bleken leden te zijn van de Rotaryclub Lisse-Hillegom, die het onderzoek naar de vroege opsporing van kanker van één van hun leden, dr. Wilma Mesker van het LUMC, wilden ondersteunen. Zij vormden een groep van 100 leden/genoten die met elkaar in 5 jaar tijd € 750.000 bij elkaar wilden halen (100 x 5 x € 1.500 per jaar = € 750.000), een hartverwarmend, ambitieus project dat alleen van de grond kon komen door de enorme inzet van de initiatiefnemers.

 

Door mijn contacten met het Genootschap, de wijze waarop de fondsen voor dit onderzoek worden geworven, de 2 jaarlijkse bijeenkomsten die voor de Genoten werden georganiseerd om contact te houden en verslag van de voortgang te doen en de binding van het LUMC met de regio Bollenstreek werd ik extra geïnteresseerd in dat onderzoek. Natuurlijk ben ik als voorzitter bekend met de vele onderzoeken die in het LUMC plaatsvinden en waar wij als Bontius Stichting gelden voor werven, maar dit onderzoek heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

 

Vroege opsporing van kanker, eerdere behandeling met meer kans op genezing, dat wil toch iedereen? Daar wilde ik graag ook persoonlijk aan bijdragen, enerzijds vanwege het bijzondere karakter van dit initiatief, anderzijds omdat ik van nabij heb meegemaakt hoe cruciaal een zo vroeg mogelijke opsporing van deze ziekte is.

 

Inmiddels, 5 jaar verder is de financiële doelstelling van het Genootschap gehaald. Veel is er al bereikt. Maar, het onderzoek is nog niet afgerond, geld blijft dan ook nog nodig. Daarom is de fondsenwerving onder de paraplu van de Bontius Stichting in een fonds op naam, het Bollenstreekfonds, voortgezet.

 

Ik doe weer mee. U ook?

Doe mee!

deelnemen

U kunt het onderzoek voor langere tijd steunen door periodiek te schenken. U geeft dan ten minste vijf jaar lang de zekerheid van uw steun aan het onderzoek. Periodieke giften kunt u vastleggen in een schenkingsovereenkomst met de Bontius Stichting, ten behoeve van het Fonds op Naam Bollenstreekfonds. De schenkingsovereenkomst kunt u hier downloaden.


Wilt u dat het bedrag automatisch bij u wordt afgeschreven, dan kunt u deze betalingsvolmacht invullen. De volmacht wordt pas wettelijk geldig als u deze afdrukt, ondertekent en samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs opstuurt naar: LUMC Bontius Stichting, Postbus 9600, 2300 RC Leiden.

Iedere gift – hoe groot of klein ook – draagt bij aan het dichterbij genezing brengen van een ernstige en complexe ziekte als kanker. Naast periodiek schenken zijn er ook andere manieren om te doneren aan het onderzoek, bijvoorbeeld door een eenmalige gift of een structurele donatie via een machtiging. Ook bedrijven kunnen fiscaal vriendelijk schenken aan de stichting en wetenschappelijk onderzoek in het LUMC steunen. Meer informatie daarover vindt u hier.

Samenvattend zijn er zijn 2 manieren om bij te dragen aan het Bollenstreekfonds:

 • Door middel van een periodieke schenking (bedrag zelf te bepalen) voor een minimale periode van 5 jaar (fiscaal aftrekbaar/zie belastingdienst [klik hier];

 • Door een eenmalige bijdrage of structurele donatie wederom ongeacht hoogte bedrag.

  • Ad 1: periodieke schenkingen en structurele donaties leiden tot deelnemer in het fonds (lidmaatschap),

   • de deelnemer wordt 2 x per jaar uitgenodigd voor een bijeenkomst (fysiek of online - door corona op dit moment)

   • Ontvangt nieuwsbrieven etc.

  • Ad 2: incidentele bijdragen

   • goede gevers worden op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van de elektronische nieuwsbrieven.

bottom of page