top of page
Michelle-Wijnhout-awgroep-testimonial-bollenstreekfonds.jpg

Michelle Wijnhout - AW Groep

Mijn naam is Michelle Wijnhout en sinds een aantal jaar ben ik werkzaam bij AW Groep. AW Groep richt zich op het ontwerpen, inrichten en onderhouden van infrastructuur en groen. Met vestigingen in Lisse, Hillegom, Heemstede en Mijdrecht, zijn we volop actief in West-Nederland.

In mijn rol bij AW Groep geef ik onder andere invulling aan de duurzaamheidsdoelstellingen van AW Groep, die we richting geven door middel van Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn 17 doelen van de Verenigde Naties die de wereld naar 2030 toe tot een betere plek moeten maken. Doel 3 van de SDG’s staat voor gezondheid en welzijn wereldwijd. Hierin vond ik direct mijn aansluiting met het Bollenstreekfonds, die daar heel concreet invulling aan geven. AW Groep is vanaf het eerste uur betrokken bij het Bollenstreekfonds. Vanaf nu neem ik namens AW Groep het contact met het Bollenstreekfonds over. In korte tijd heb ik al veel gehoord over het goede werk wat zij doen.

Wat mij erg aanspreekt, is het doel van het onderzoek: een eenvoudige en betrouwbare bloedtest ontwikkelen, zodat kanker in een vroeg stadium opgespoord kan worden. Op die manier zouden veel meer mensen eerder geholpen kunnen worden. Dit draagt bij aan grotere kans op genezing. Ik vond het dan ook zeer inspirerend wat Wilma Mesker met haar team vertelde over de manier waarop zij onderzoek doen naar een mogelijke oplossing. Ik wil mij dan ook graag inzetten om dat onderzoek te ondersteunen.

Maar hoe wil ik dat dan gaan doen? Mijn doel is om met meer jongeren betrokken te zijn bij het Bollenstreekfonds. Het is belangrijk dat het werk voortgezet kan worden en daar hebben we ook jongeren voor nodig. Concreet denk ik aan evenementen die we kunnen organiseren voor jong en oud, om bewustwording rondom het onderzoek te creëren en daarmee direct de naamsbekendheid van het fonds te vergoten.

Doe mee!

deelnemen

U kunt het onderzoek voor langere tijd steunen door periodiek te schenken. U geeft dan ten minste vijf jaar lang de zekerheid van uw steun aan het onderzoek. Periodieke giften kunt u vastleggen in een schenkingsovereenkomst met de Bontius Stichting, ten behoeve van het Fonds op Naam Bollenstreekfonds. De schenkingsovereenkomst kunt u hier downloaden.


Wilt u dat het bedrag automatisch bij u wordt afgeschreven, dan kunt u deze betalingsvolmacht invullen. De volmacht wordt pas wettelijk geldig als u deze afdrukt, ondertekent en samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs opstuurt naar: LUMC Bontius Stichting, Postbus 9600, 2300 RC Leiden.

Iedere gift – hoe groot of klein ook – draagt bij aan het dichterbij genezing brengen van een ernstige en complexe ziekte als kanker. Naast periodiek schenken zijn er ook andere manieren om te doneren aan het onderzoek, bijvoorbeeld door een eenmalige gift of een structurele donatie via een machtiging. Ook bedrijven kunnen fiscaal vriendelijk schenken aan de stichting en wetenschappelijk onderzoek in het LUMC steunen. Meer informatie daarover vindt u hier.

Samenvattend zijn er zijn 2 manieren om bij te dragen aan het Bollenstreekfonds:

 • Door middel van een periodieke schenking (bedrag zelf te bepalen) voor een minimale periode van 5 jaar (fiscaal aftrekbaar/zie belastingdienst [klik hier];

 • Door een eenmalige bijdrage of structurele donatie wederom ongeacht hoogte bedrag.

  • Ad 1: periodieke schenkingen en structurele donaties leiden tot deelnemer in het fonds (lidmaatschap),

   • de deelnemer wordt 2 x per jaar uitgenodigd voor een bijeenkomst (fysiek of online - door corona op dit moment)

   • Ontvangt nieuwsbrieven etc.

  • Ad 2: incidentele bijdragen

   • goede gevers worden op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van de elektronische nieuwsbrieven.

bottom of page