top of page
Petri Dishes

Het onderzoek

Het aantal kankerpatiënten neemt toe, maar de kans om te genezen wordt gelukkig ook steeds groter. De helft van de patiënten geneest tegenwoordig. Daarnaast wordt de keuze voor wel of geen behandeling beter. Denk daarbij aan de kwetsbare patiënt die liever geen behandeling nodig heeft, of de patiënt met agressieve ziekte juist wel.

Onze ambitie is de keuze voor juiste behandeling van de patiënt met borstkanker, darmkanker of alvleesklier kanker nog verder te vergroten.

Onze doelen daarvoor zijn:

 

1. Vroege opsporing van de ziekte

Hiervoor willen we een eenvoudige en betrouwbare bloedtest ontwikkelen, die kanker opspoort als de ziekte nog in een voor- of beginstadium is.

2. Keuze voor de juiste behandeling

Als een patiënt met kanker wordt gediagnosticeerd, dan is het van belang de juiste behandeling in te zetten. Het is van groot belang de huidige keuze van behandeling te optimaliseren naar betere op de individuele patiënt afgestemde therapie.

 

Voor dit onderzoek werken wij aan de ontwikkeling van:

 1. Een bloedtest voor vroege opsporing van kanker.

 2. Onderscheid maken tussen patiënten met een agressieve en minder agressieve vorm van kanker op basis van weefsel.

 3. Welke behandelingsvorm is optimaal voor de patiënt.

 4. Monitoren van de effectiviteit van de therapie.

 

Voor meer inhoudelijke informatie over ons onderzoek, de stappen die zijn gezet, de voortgang die is gemaakt: klik hier

deelnemen

Doe mee!

U kunt het onderzoek voor langere tijd steunen door periodiek te schenken. U geeft dan ten minste vijf jaar lang de zekerheid van uw steun aan het onderzoek. Periodieke giften kunt u vastleggen in een schenkingsovereenkomst met de Bontius Stichting, ten behoeve van het Fonds op Naam Bollenstreekfonds. De schenkingsovereenkomst kunt u hier downloaden.


Wilt u dat het bedrag automatisch bij u wordt afgeschreven, dan kunt u deze betalingsvolmacht invullen. De volmacht wordt pas wettelijk geldig als u deze afdrukt, ondertekent en samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs opstuurt naar: LUMC Bontius Stichting, Postbus 9600, 2300 RC Leiden.

Iedere gift – hoe groot of klein ook – draagt bij aan het dichterbij genezing brengen van een ernstige en complexe ziekte als kanker. Naast periodiek schenken zijn er ook andere manieren om te doneren aan het onderzoek, bijvoorbeeld door een eenmalige gift of een structurele donatie via een machtiging. Ook bedrijven kunnen fiscaal vriendelijk schenken aan de stichting en wetenschappelijk onderzoek in het LUMC steunen. Meer informatie daarover vindt u hier.

Samenvattend zijn er zijn 2 manieren om bij te dragen aan het Bollenstreekfonds:

 • Door middel van een periodieke schenking (bedrag zelf te bepalen) voor een minimale periode van 5 jaar (fiscaal aftrekbaar/zie belastingdienst [klik hier];

 • Door een eenmalige bijdrage of structurele donatie wederom ongeacht hoogte bedrag.

  • Ad 1: periodieke schenkingen en structurele donaties leiden tot deelnemer in het fonds (lidmaatschap),

   • de deelnemer wordt 2 x per jaar uitgenodigd voor een bijeenkomst (fysiek of online - door corona op dit moment)

   • Ontvangt nieuwsbrieven etc.

  • Ad 2: incidentele bijdragen

   • goede gevers worden op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van de elektronische nieuwsbrieven.

bottom of page